Strategie. Een moeilijke blik. Fronsende wenkbrauwen. Lange sessies. En eigenlijk vinden veel mensen het lastig te zeggen wat een strategie is. Ik maak het moeilijke graag makkelijk en praktisch. Onze eigen Van Dale omschrijft het helder:

 1. Wetenschap, kennis van het oorlog voeren
 2. Bekwaamheid om met behulp van de ter beschikking staande middelen een gesteld doel te bereiken
 3. Plan van handelen

De uitleg bij punten 2 en 3 sluit heel goed aan bij een strategiesessie voor jou als ondernemer. Je hebt een doel voor ogen. Hoe ga jij je doel bereiken? Wat wordt jouw strategie? Je geeft antwoord op de ‘hoe-vraag’.

Van doel tot strategie
Je hebt een doel. Ongeacht hoe lang of kort je aan het ondernemen bent. Je hebt een eindstreep voor ogen. Een stip op de horizon. We vertalen jouw stip op de horizon naar korte termijn doelen. Bijvoorbeeld, ‘waar wil je over een jaar staan?’ Vanaf hier kunnen we focussen op de strategie voor dit jaar, dit kwartaal, deze maand of zelfs deze week.

Heb jij een einddoel voor ogen, maar nog niet opgedeeld in kleinere stappen, dan is dit ons eerste actiepunt. De eerste stap van jouw strategie. Niet alleen is het op deze manier overzichtelijk, maar je haalt ook sneller voldoening uit je eigen business.

Met de korte termijn doelen gaan we aan de slag met de ‘hoe-vraag’. We bepalen welke stappen er nodig zijn om jouw doel te bereiken. Ik ben van nature praktisch en realistisch ingesteld. Dit maakt de gesprekken down to earth. En, het moet leuk zijn. Het gaat ten slotte over jouw doel, jouw reden waarom je een eigen onderneming bent gestart.

Strategiesessie
In circa twee uur werken we vanuit jouw doel naar een strategie. Ik pas de strategiesessie aan op de fase waarin jij je bevindt. Het kan dus zijn dat we eerst je korte termijn doelen bepalen en daarna de strategie. De kosten voor een strategiesessie zijn € 135,- excl 21% btw.

Wat levert het je op:
Na een sessie heb je praktische handvatten hoe jij je doel gaat bereiken en hoe je dus sneller omzet kunt draaien. De strategiesessies kenmerken zich door:

 • persoonlijk en face-to-face contact
 • volledige focus op jouw bedrijf en jouw als persoon
 • een plan van aanpak, praktisch en realistisch
 • energiek en inspiratie
 • je hebt zin om aan je doelen te werken

Frequentie
We zijn allemaal anders, dus kies een frequentie die bij je past. Veel ondernemers vinden het fijn om een sparringpartner te hebben. Iemand die haar en haar business kent. Iemand van buiten die kritisch naar je onderneming kan kijken. Sommige ondernemers zien het ook als een stok achter de deur. Kies welke vorm het beste bij jou past.

 • Kick start: kies voor een eenmalige sessie om jouw visie te vormen op je strategie voor de komende periode.
 • Half way: we bepalen een strategie voor het komende jaar. In de zomer, we meet half way, evalueren we de voortgang en kijken we in hoeverre er aanpassingen nodig zijn voor de tweede helft van het jaar.
 • Quarter deal: in onze kwartaalsessies stellen we aan de hand van kwartaaldoelen een strategie op voor de komende maanden. Elk kwartaal evalueren we deze kort en werken naar het volgende kwartaal toe.

Kies je na jouw eerste strategiesessie voor een quarter deal, dan krijg je een korting van 5% op de jaarprijs.

Ik heb plek voor vier strategiesessies per maand. Dus wil jij op korte termijn jouw bedrijf verder brengen, reserveer jouw sessie dan nu.

De kleine lettertjes:
– Prijs is inclusief koffie/thee/water.
– De locatie is bespreekbaar. Voor een locatie buiten Haarlem geldt een kilometervergoeding van 0,20 per kilometer, excl eventuele parkeerkosten.
– Prijs is exclusief 21% btw
– Overige drankjes en/of maaltijden zijn op eigen kosten.