Wil jij starten met je eigen bedrijf of ben je net begonnen, maar weet je niet zo goed hoe je de boekhouding moet gaan doen? Je weet niet wat de regels zijn rondom de btw en de aangifte omzetbelasting en je weet niet wat je wel of niet kunt bijhouden en waarom?

Dan is dit startpakket voor jou! Je zit niet gebonden aan hoge vaste kosten van een boekhouder, maar ik help je met de opstart van je administratie. Daarna kun je zelf aan de slag met je administratie of je kiest ervoor om het alsnog uit handen te geven. Dit all inclusive privé startpakket kost € 269,- exclusief btw.

Jouw basisadministratie
Je ontvangt het e-book ‘Jouw basisadministratie’. Termen zoals
omzetbelasting, voorbelasting, aftrekposten, urenregistratie en kilometerregistratie zijn voor jou straks geen vreemden meer. Na het lezen van het e-book plannen we een sessie waarin we de theorie van Jouw basisadministratie doornemen en een start maken met jouw administratie.

Online boekhoudsysteem
Ik werk in een online boekhoudsysteem. Ik ben enthousiast over het systeem Moneybird omdat deze overzichtelijk, betaalbaar en gebruiksvriendelijk is. Door in een online systeem te werken, heb jij ook dagelijks inzicht in je financiën en ben je niet afhankelijk van een rapportage eens per kwartaal van je boekhouder. Je start met een gratis proefabonnement zodat je niet direct kosten hebt. Via deze link, meer over Moneybird, lees je hoe je jouw proefperiode kunt verdubbelen en waarom ik graag met Moneybird werk.

De eerste twee maanden
Ik assisteer je twee maanden bij de boekhouding. Na de uitleg ga je zelf aan de slag met je administratie. Misschien dat je de administratie van afgelopen maand(en) nog hebt liggen. Die kun je dan mooi direct verwerken. Je kunt mij twee maanden om assistentie hierbij vragen. Ook kan ik je administratie doorlopen om te kijken of het klopt en om tips te geven.

Als startende ondernemer mag je al je opstartkosten het eerste kwartaal nog indienen voor de btw en als kosten. Bewaar je bonnen dus goed en gooi niks weg. Deze opstartkostenzijn bonnen/facturen van voordat je stond ingeschreven bij de KVK. Dit kunnen zijn: je inschrijving in de KvK, domeinnaamregistratie, hostingkosten voor je website en reiskosten.

Btw-aangifte
Veel starters denken bij de btw-aangifte ‘HELP!’ Dat is niet nodig. Elk kwartaal vraagt de Belastingdienst om jouw omzetbelasting, je btw- aangifte. Valt die voor jou tijdens dit pakket, dan help ik je erbij.

De kleine lettertjes
Inclusief: e-book Jouw basisadministratie, sessie (circa 1,5), twee maanden assistentie bij jouw boekhouding, onbeperkt vragen stellen. 
Exclusief: kosten voor het boekhoudsysteem, Moneybird training, 21% btw