Dit is geen populair onderwerp. Je pensioen. De meeste startende ondernemers vinden dit ingewikkeld en stellen dit onderdeel liever uit. Maar ook dit hoort bij het starten van een verantwoord bedrijf. Niet alleen je inkomsten nú zeker stellen, maar ook voor later.

Ik ga je hier niet voorzien van een stuk tekst met alle voors en tegens van de verschillende pensioenopties. Die kun je al genoeg online vinden.

Mijn conclusie was dat een beleggingsrekening voor mij de beste oplossing is om mijn pensioen te regelen. En over dat beleggingsstuk heb ik wél een tip.

De beleggingsfondsen staan laag. Concreet betekent dit dat je voor een relatief laag bedrag aandelen koopt. Als de markten straks weer goed gaan, pluk jij daar de vruchten van.

Als je nog geen pensioen geregeld hebt voor je zelf en je zit te denken aan een beleggingsrekening, dan is nú het moment om deze te openen en een openingsbedrag hierin te storten.

Heb jij al een beleggingsrekening om je pensioen (deels) zeker te stellen? Dan kan het je veel rendement opleveren als nu net een beetje extra op deze beleggingsrekening stort. Je koopt voor een relatief laag bedrag aandelen dat vervolgens weer mooi rendement kan opleveren. Uiteraard geen garanties..

Heb jij je pensioen al geregeld?