Wat betekent dit? In gesprekken met ondernemers vraag ik mij dit af… Betekent financieel succesvol één ding en altijd hetzelfde? Ben je pas financieel succesvol als je bakken met geld verdient? Als je de nieuwste auto kan kopen? Als je drie keer per jaar op vakantie gaat?

NEE!

Mijn inziens niet. Financieel succesvol betekent voor mij als je je (zelf gestelde!) financiële doelen hebt bereikt. Deze financiële doelen kunnen voor iedereen anders zijn. Voor de één is dat een vast bedrag per maand verdienen, voor de ander een omzetdoel en voor nog een ander je vakantie kunnen financieren.

ALS JE MAAR EEN FINANCIEEL DOEL HEBT!

Dit is stap één van je bedrijf en dat is heel normaal. Iedereen moet geld verdienen. Heb jij je financiele doel(en) voor ogen? Heb jij ze concreet gemaakt voor jezelf? Van daaruit werken we verder naar stap twee….