Ik begeleid veel met startende ondernemers. Ondernemers die aan het begin van hun eigen bedrijf staan en vol gepassioneerd aan de slag gaan. Maar dit gaat niet zomaar. Daar is een flinke dosis lef en durf voor nodig.

Vorige week was ik op hét ondernemersevent Brave New Media World. Jurgen Rayman zat in het mediapanel en vertelde over zijn eigen ondernemersleven met ups en failures. Maar een grote leerschool is dat een failure echt geen failure is!

Wat als je plan even niet lukt? Wat als het mis gaat? Wat als je het achteraf toch anders had moeten doen? NOU EN?!

Ook dat is een grote investering en ook dat is ondernemen. Daar leer je alleen maar van. En wat is nou echt het ergste dat er kan gebeuren?

Dus ga ervoor! Ja ondernemen is spannend! Zeker als je net begint en je jouw weg aan het vinden bent. Maar, feel the fear and do it anyway!