In juli / augustus was het rustig. Natuurlijk, want iedereen was in vakantiestemming en dat merk je. Nu de zomer toch echt ten einde loopt, merk ik dat business ook weer aantrekt. Niet alleen met bestaande klanten, maar ook met potentiele klanten.

Wist je dat je alle tijd die je steekt in potentiele klanten, dus acquisitie, gewoon mag meetellen in je urenregistratie?! Doen hoor! Zowel het telefoontje, als het mailtje, als de reistijd, als de gesprekken, het opstellen van opdrachtovereenkomsten, etc. Dit hoort allemaal bij je werk als ondernemer. Neem het op in je urenregistratie.

Als je per jaar meer dan 1225 uur hebt gewerkt in je eigen bedrijf, dan krijg je verschillende kortingen op je inkomstenbelasting (bijvoorbeeld de zelfstandige aftrek en startersaftrek).

De urenregistratie wordt onder andere besproken in mijn pakket voor startende ondernemers Zorgeloze Start. Voor meer informatie volg je de link.