Mei. Vakantiegeld.
Ook voor jou als ondernemer?

Als je in loondienst bent, is de meimaand altijd extra leuk. Je krijgt een cadeautje! Althans zo voelde dat voor mij altijd. Vakantiegeld!

Van origine is vakantiegeld bedoeld om werknemers betaald met verlof te laten gaan. Later zijn de betaalde vrije dagen geïntroduceerd en werd het vakantiegeld gebruikt om daadwerkelijk een vakantie mee te betalen. Maar je spaart hier als werknemer zelf voor. Een deel van je loon wordt opzij gezet en eens per jaar uitbetaald. In mei. Vakantiegeld.

Hoe is dit voor ondernemers geregeld?
Niet.

Jij bent je eigen werkgever (jee) en kiest zelf welk deel van de inkomsten je als salaris aan jezelf uitbetaalt. Kies jij voor een vakantiereserve? Geef jij jezelf in mei een extra salaris? Zet je hier elke maand geld voor opzij in een spaarpotje? Of kies jij voor een vast salaris elke maand en spaar je liever privé?

Heb je hier een bewust keus in gemaakt of helemaal nooit over nagedacht? Wil je er eens over sparren? Stuur mij een bericht en we kijken samen naar wat het beste bij jou past.

Afbeelding van Sue Todd via Pixabay
Vakantiegeld voor ondernemers?