Potentiele klanten vs klanten
Aanvragen vs boekingen
Offertes vs facturen

Wat de aard van je werk ook is, je hebt altijd eerst te maken met potentiele klanten. Daar moet je werk voor doen. En dan pas worden het echte klanten.

Je verstuurt eerst offertes en daarna pas facturen. Je ontvangt eerst aanvragen, die daarna pas boekingen worden.

Hoeveel van jouw potentiele klanten worden ook daadwerkelijk klant? Hoeveel werk heb jij gestoken in het voortraject voordat je een factuur kan versturen. Hoeveel potentiele klanten heb jij nodig om jouw maandomzet te halen?

Maak jij voor jezelf een planning? Of ben jij meer het type dat ‘goes with the flow’.

Houd dit de komende maanden eens bij. Hoeveel offertes heb je verstuurd en hoeveel van die offertes zijn ook daadwerkelijk facturen geworden? Zijn dit gewenste cijfers of wil je dit nog verbeteren? Benieuwd naar meer inzicht in jouw aanvraag / boekingscijfers? En hoe je deze kunt verbeteren? Laat het even weten dan gaan we er samen eens goed voor zitten.